gratis verzending vanaf €50

binnen 2-3 werkdagen geleverd

bedenktijd van 14 dagen

Broer en zus

Wij geloven in duurzame keuzes
en de kracht van linnen

Ons gedeelde enthousiasme over linnen en verlangen naar avontuur bracht ons samen. Onze verschillende eigenschappen houden elkaar scherp en vormen een sterke basis voor Linnen Label.
Over ons - Linnen Label

Waarom linnen?

De perfecte combinatie van duurzaamheid, kwaliteit en comfort

Wij houden van natuurlijke en praktische producten die lang meegaan. Omdat linnen van nature zo sterk is, is het zeer geschikt om er duurzame producten van te maken. Wij willen onze klanten hier ook van laten genieten.

Onze overtuigingen

Wij kiezen voor 100% linnen uit Litouwen

Europees vlas staat bekend als het beste ter wereld en linnen heeft vele voordelen. Het is bijvoorbeeld drie keer zo sterk als katoen en heeft veel minder water, energie en bestrijdingsmiddelen nodig.

Al onze producten worden in ons eigen werelddeel gemaakt. Dat betekent minder transport en minder CO2-uitstoot. Bovendien zijn alle onderdelen van de vlasplant bruikbaar. Dat betekent dus ‘zero waste’.

Over ons - Linnen Label - Laken - Zand
Over ons - Linnen Label - Tafelkleed - Brede streep

Linnen uit Litouwen

Waarom hebben wij gekozen voor Litouwen?

Al eeuwenlang maken vlas en linnen deel uit van de Litouwse cultuur. Ze waarderen de stof enorm en gebruiken het met name voor kleding, decoratie en huishoudtextiel.

Dankzij de kennis van vlas en de liefde voor linnen, maken ze prachtige, handgemaakte producten. Onze leverancier is zo’n 30 jaar geleden begonnen als familiebedrijf, net zoals wij dat nu doen.

Keurmerken

Kwaliteit volgens OEKO-TEX en European Flax

Al ons linnen is OEKO-Tex gecertificeerd. Dat betekent dat ons linnen uitvoerig is getest en geen schadelijke stoffen bevat.

Hiernaast is onze leverancier eigenaar van het European Flax label. Dit label garandeert dat alleen de beste kwaliteit vlas uit West-Europa is gebruikt, elke stap van de verwerking traceerbaar is, het milieu wordt gerespecteerd en dat al het werk in overeenstemming is met de ILO (International Labour Organization).

Over ons - Linnen Label - Gedroogd vlas